25 Haziran 2008 Çarşamba

Ya Türkiye Elenmeseydi ?


Gene herkes nefesini tuttu ve maç başladı. Goller atılmaya başladıkça sevinmelerde, tam tersinde hüzünde oldu iki tarafta. Sonuçta ( hakemin yardımı ile ) maç Almanya 3-2 kazandı. Aslında kimse farkında değil. Almanlar ve hakem Türklere iyilik yaptılar. NEDEN Mi ? Çok basit. Hırvatistan maçından sonra olanları hatırlayacak olursak, birçok ilde silahla kutlamaya çıkanlar, birçok kişinin yaralanmasına neden olmuştu. İstanbul, Bursa, Niğde, Adana, Mersin, Samsun, Kahramanmaraş, İzmir, Şanlıurfa, Tokat, Gaziantep. Bunlar sadece gazatelerde yansıyanlar. Hatta daha da ilginç bir yaralanma olayı ise sevinme işini fazla abartıp konvoy sırasındaki arabadan düşen biri :D Şimdi tekrar düşünün. Biz bu maçı da almış olsaydık sizce aynı görüntüler oluşmayacakmıydı ? ( Bence daha fazlasıyla ) Bundan dolayı Almanlara sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Bizim insanlarımız sevinmeyi ve üzülmeyi öğrenmeden bize bu tarz şeyleri yaşatmasınlar :D

1 yorum:

Adsız dedi ki...

ben neden hayatımızın futbol maçlarına göre endekslendiğini zaten anlamıyorum. Futbol oynanacak günler için tüm TV programları altüst edilebiliyor, o gün milyonlar dökülüyor, hizmetler aksıyor?
Futbol sevmeyen azınlık ne olacak? 22 adamın bir topun peşinde koşmasına anlam veremeyenler? Dünyadaki tek sporun futbol olmadığını bilmenin geleceği gini sabırsızlıkla bekliyorum.